Maak je eigen Envelopjes
Hallo Welkom bij de Knutselhoek. Ik ga jullie laten zien hoe ik envelopjes maak. Als eerste heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Zoals :

- Dubbelzijdig plakband
- Mooie structuur schaar
- Stevig papier
- Potlood
- Lineaal
- Perforator
- Priem of breinaald
- Lint
- Leuke stickers
gereedschappen
tekenen Eerst moeten we het envelopje tekenen op het papier. Pak je potlood en lineaal.
Als je klaar bent met tekenen dan moet hij uitgeknipt worden.
Als je hem hebt uitknipt dan moet je de randen die gebogen moeten worden met een je lineaal en een breinaald vast voorbereiden.
Maak nu met je perforator 2 gaten op de klep van de envelop. Zie foto
Nu moet er nog een mooi randje op de klep. Gebruik hiervoor de structuurschaar
Vouw nu alle kanten naar binnen
klap de klep over de onderkant en maak met je potlood 2 stippen door de geperforeerde gaten
Maak nu met de prikpen gaatjes op de plek waar je de 2 stippen hebt gezet. Vervolgens moet je met een priem of breinaald de gaatjes groter maken. Zorg dat je de gaatjes naar binnen duwt en niet naar buiten dat ziet er nogal slordig uit.
Pak nu het lint en doe het door de gaatjes die je net geprikt heb. Maak beide kanten net zolang. Dan gaan we nu verder met het dichtplakken van de envelop. Dus eerst het lint daarna pas plakken !
Plak op de zijkanten van de envelop dubbelzijdig plakband om hem vervolgens op te drukken. Vouw de zijkantjes wel eerst naar binnen !!! Kijk goed naar de foto.
en dichtplakken maar. Zo nu zijn we bijna klaar. Het envelopje is bijna af.
Nu kan het lint door de 2 overgebleven gaatjes en dan kunnen we de envelop nog even echt afmaken met een paar leuke stickers. Hartelijk Gefeliciteerd, etc.
Zo de envelop is af. Ik heb gemerkt dat een veel gewild item is in het assortiment. Altijd leuk als je het zelf kan maken toch. Als iemand nog andere leuke ideeen heeft laat het me dan weten. Voor vragen kan je ook altijd terecht. Zie hiernaast het resultaat


Dit is de Freubelpagina
voor vragen kan je mailen naar Cor van Dijk
Copyright by Peter van de Haar
page updated at 17 maart 2003