Maak je eigen geborduurde kaarten
Hallo Welkom bij Knutselhoek. Ik ga jullie laten zien hoe ik mijn kaarten maak. Als eerste heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Zoals :

- Prikpennen
- Prikmat
- Dubbelzijdig plakband
- Mooie structuur schaar
- Naald en Garen
- Stevig papier
- Leuke stickers


tip! als prikmat kan je ook ondertapijt gebruiken.
gereedschappen
Garen Veel verschillende soorten garen maken
de kaarten natuurlijk nog mooier.
Ik heb een handig bak vol met garen waaruit
ik voorlopig nog niet uitgekeken ben.
Hoe moeten we beginnen. Nou zie hiernaast eigenlijk alle stappen van het maken van de kaarten Het is niet ingewikkeld. Je hebt in ieder geval 2 verschillende kleuren papier nodig. Deze worden namelijk aan het eind op elkaar geplakt. Zorg ervoor dat de kleurencombinatie een mooi geheel vormen zodat de bovenkant eraf springt. Kaarten
prikken van de gaatjes De patronen voor het prikken van de gaatjes haal ik kleurboeken en van internet bij Kleurplaten.nl Vervolgens trek je het patroon over op je kaart en dan kan je gaan prikken. Hiernaast zie je dat ik bezig ben. Zorg dat de gaatjes overal net zover van elkaar zitten.
knip vervolgens met een patroonschaar je kaart uit of als je die niet zelf hebt je eigen patroon. Hiernaar gaan we de gaatjes borduren. structuur knippen
borduren Maak de gaatjes vol met verschillende kleuren garen om de boel nog een beetje op te vrolijken. Hier kan je je eigen smaak de vrije loop laten gaan.
Als je het patroon helemaal hebt geborduurd kan je de achterkant gaan beplakken met dubbelzijdig plakband. Zorg dat dit zo dun mogelijk blijft. We zijn er nu bijna. Dubbelzijdig plakband
Plak de geborduurde kaart op de andere kaart en voila de kaart is klaar. Je kan nu nog andere frutsels opplakken zoals stickers of zoals ik hieronder laat zien een hoedje. Wees inventief.
Zo nu nog een plastichoesje erom en klaar is je eigen geborduurde kaart.

Tip. Je kan bijvoorbeeld ook behang gebruiken om op te borduren, want hier zit vaak een leuke structuur in.
klaar
kaartenstandaard Ik heb inmiddels ontelbare kaarten gemaakt en heb ze maar in een rek gezet. Ik sta binnenkort ook op een markt waar je mijn kaarten kan kopen. Dus als je zin hebt kan je komen kijken. Kijk even in de agenda voor een routebeschrijving.


Dit is de Freubelpagina
voor vragen kan je mailen naar Cor van Dijk
Copyright by Peter van de Haar
page updated at 17 maart 2003